Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csere és visszavásárlási garancia. A bútorok ápolása.

CSERE ÉS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA

 

La Vintage Home saját gyártású bútoraira vonatkozó garancia

 

1, Csere és visszavásárlási garancia a La Vintage Home saját gyártású és felújított bútoraira és lakáskiegészítőire

A fa olyan természetes anyag, aminek a hibáit nem lehet előre látni, vagy elkerülni. A fa színe változhat a világostól a narancsos színen át a sötétig. A fa mintázata is változó, lehetnek benne foltok, minták, vagy vonalak. Mivel nincs két egyforma fa, emiatt a tömörfa változhat jellegében, kinézetében, és emiatt a minták és a színek sem lesznek teljesen egyformák a bútoroknál.

Az antik, felújított, és saját gyártású, azaz a La Vintage Home által gyártott vintage bútorokra, illetve a saját gyártású lakáskiegészítőkre 30 napig élhet a csere és visszavásárlási garanciával, ha a terméket eredeti állapotában visszaküldi címünkre. Amennyiben így döntene, kérjük, hogy e-mailben mindenképp egyeztessen velünk.

Ha feladta a megrendelést, és átutalásra került az összeg is, viszont közben mégis úgy dönt, hogy elállna a vásárlástól, úgy visszautalásra kerül a termék ára, illetve a szállítás díja is, ha az is átutalásra került.

Ha a termék sérült állapotban érkezik meg Önhöz, vagy bármiben mi hibáztunk, jelezze nekünk a megadott elérhetőségeken, hogy azonnal megoldjuk a problémát az Ön igényeinek megfelelően.

Küldjön nekünk egy e-mailt a lavintagehome2020@gmail.com email címre, vagy hívjon a +36/30/245-2213-as telefonszámon, hogy egyeztethessünk a teendőkről. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges.

2, Garancia a megrendelt, fogyasztó igényei szerinti egyedi tervezésű bútorokra - La Vintage Home egyedi gyártás esetében

Minden egyes egyedileg tervezett és gyártott bútorra 3 év, a kiegészítőkre 2 év garanciát vállalunk. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges. Egyedi bútor rendelése esetén cserére, visszavásárlásra és a szerződéstől való elállásra a gyártás megkezdését követően nincs lehetőség!

 

Prémium tömörfa asztalokra, székekre, szekrényekre és egyéb bútorokra vonatkozó garancia (termékszavatosság)

 

Az erdélyi bútorgyártók által gyártott összes prémium tömörfa asztalra, székre, szekrényre és egyéb bútorra 2 év gyártási hibagarancia van, és ezen időtartamon belül javításra vagy cserére kerül sor, ha a terméket nem lehet az eredeti céljának megfelelően vagy biztonságosan használni. A vevő vagy egy harmadik fél által okozott károkra a garancia nem vonatkozik. A garancia a fa-, fém, és szerkezeti elemekre is vonatkozik, és 2 évre szól, attól a naptól, amikor a vásárló a terméket birtokba veszi. Ez a garancia nem terjed ki a bútor felületére, melynek megőrzése és védelme a vevő/ tulajdonos kizárólagos felelőssége.

A viszonteladó ezen felül adhat testreszabott, vagy kiegészítő egyéni garanciát saját költségén és saját felelősségére. A bútorgyártók nem vállalnak felelősséget ezekért a kiegészítő garanciákért, amiket a viszonteladó partner köt. A bútorgyártók nem felelősek a véletlen bekövetkező, vagy nem a rendeltetésszerű használatból eredő károkért és nem vállalnak felelősséget ebben az esetben a cserebútor áráért sem.

Amennyiben olyan hibát vagy sérülést talál, amelyre Ön szerint a garancia vonatkozik, akkor kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a meghatalmazott viszonteladóval, a La Vintage Home-val, ahol vásárolta a terméket. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges.

Felhívjuk Vásárlóink figyelmét az alábbiakra:

Ha bármely tömörfa bútorunk, asztalunk vagy székünk felületét olajkezelten (Natural Oil, Invisible Oil, Oil Grey vagy Weathered Oil) kéri, az azt jelenti, hogy a bútor nyílt pórusú marad, azaz például az olaj, zsír, vörösbor, vaj stb. könnyen beszívódhatnak a pórusokba, és maradandó nyomot hagyhatnak. Kérjük, hogy minden esetben védjék ezektől a szennyeződésektől a bútorokat. Abban az esetben, ha a tömörfa bútor lakkozott vagy festett, akkor a bútor zárt pórusú marad, így a fent említett szennyeződések nem hagynak maradandó nyomot a bútoron.

Mindegy egyes termékhez használati utasítás kerül csatolásra, melyben szerepelnek a termék állagának megóvásához szükséges lépések. A nem megfelelő tárolásból vagy a szükséges állapot megőrzés elhanyagolásából, illetve a nem megfelelő és rendeltetésszerű használatból adódó károkért Cégünk és a gyártó nem vállal felelősséget. 

 

 

A baba- és gyerekbútorokra vonatkozó garancia (termékszavatosság)

 

Sérült vagy hibás termékekre garanciát a bútorgyártó vállal a szerződési feltételekben meghatározott módon, ami nem átruházható. A „hiba” kifejezés definíciója: Olyan tökéletlenség, ami gátolja a termék használatát.

A kiskereskedő ezen felül adhat testreszabott, vagy kiegészítő egyéni garanciát saját költségén és saját felelősségére. A bútorgyártó nem vállal felelősséget ezekért a kiegészítő garanciákért, amiket a partner köt. A bútorgyártó nem felelős a véletlen bekövetkező, vagy nem a rendeltetésszerű használatból eredő károkért és nem vállal felelősséget ebben az esetben a cserebútor áráért sem.

1, Általános szempontok:

A fa olyan természetes anyag, aminek a hibáit nem lehet előre látni, vagy elkerülni. A bükkfa nagy sűrűségű keményfa, aminek a színe változhat a világostól a narancsos színen át a sötétig. A fa mintázata is változó, lehetnek benne foltok, minták, vagy vonalak. Mivel nincs két egyforma fa, emiatt a tömör fa változhat jellegében, kinézetében, és emiatt a minták és a színek sem lesznek teljesen egyformák a bútoroknál.

2, A gyártó garanciája:

A bútorgyártó a következő garanciákat vállalja a tőle vásárolt termékekre: a garancia jóváhagyását egy a cég által jóváhagyott és minősített bútor szakértőnek kell elvégezni. Ha a cseréhez, vagy cserealkatrészhez szükséges anyagok nem érhetőek el, akkor a bútorgyártó fenntartja a jogot, hogy ezeket pótolja azonos, vagy jobb minőségű anyagokkal illetve termékekkel. A cseretermékek színe minimálisan eltérhet az eredetitől. A garancia időtartamon belül igényelt bármilyen pótalkatrészre vagy javításra vonatkozó garanciaszolgáltatás igénybevételéhez a vásárlónak be kell tartania a jelen garancia követelményeit. A bútorgyártó fenntartja a jogot, hogy igények értékelése után, ésszerű szolgáltatási megoldást vagy termékcserét javasoljon. A javítást csak szakember végezheti, csak jóváhagyott vagy kompatibilis alkatrészekkel, és a bútorgyártó engedélyével. A jótállás alapján javított vagy cserélt elemekre csak az eredeti jótállási idő érvényes. A bútor eredeti tervezésének bármilyen módosítása automatikusan érvényteleníti ezt a garanciát.

3, Gyerekágyak esetében:

A bútorgyártó által gyártott összes gyerekágyra 3 év gyártási hibagarancia van, és ezen időtartamon belül javításra vagy cserére kerül sor, ha a terméket nem lehet az eredeti céljának megfelelően vagy biztonságosan használni. A vevő vagy egy harmadik fél által okozott károkra a garancia nem vonatkozik. A garancia a fa-, fém, és szerkezeti elemekre is vonatkozik, és 3 évre szól, attól a naptól, amikor a vásárló a terméket birtokba veszi.

4, Egyéb bútorok (komód, szekrény, könyvszekrény):

Minden más bútorra, ami nem gyerekágy az eredeti vásárlástól számított 2 év garanciát biztosítunk. A bútorgyártó a hibás vagy sérült alkatrészeket és/vagy darabokat ingyenesen javítja és/vagy cseréli, amennyiben a bútor nem tartja meg az eredeti minőségét, miközben az a gyártási előírásoknak megfelelően van használva. Ez a garancia nem terjed ki a bútor felületére, melynek megőrzése és védelme a vevő/ tulajdonos kizárólagos felelőssége.

5, Hardware bútoralkatrészek:

Az összes bútoralkatrész, amit a bútorgyártó használ, a termék jótállási ideje alatt cserélhető. Ha valamelyik alkatrészünk hibás, vagy használat közben meghibásodik, a bútorgyártó javítja vagy kicseréli a fent említett alkatrészeket hasonló vagy jobb alkatrészekre. A fiókos csúszkákra és az ajtópántokra egyéni garancia vonatkozik a német gyártótól.

6, Harmadik fél hibája:

Ez a garancia nem terjed ki a kiskereskedő, a szállítmányozó vagy bármely más harmadik személy által okozott, a bútorgyártó vállalathoz nem kapcsolódó fél által okozott hibákra. Minden ilyen eset egyéni elbírálás alá esik, amit a „harmadik féllel” kell megvitatni, aki a kár okozásáért felelős, és az okozott kárt neki kell orvosolnia.

7, Visszatérítés & Csere:

A gyerekbútorgyártó vállalat büszke a termékek és azok kivitelezésének magas minőségére. A minőségellenőrzés és a részletekre való odafigyelés alapvető része a munkánknak, nincs készletezési programunk, termékeinket egyedi megrendelésre készítjük. A megrendelés felülvizsgálata nem szükséges, de a bútorgyártó – saját elbírálással – elfogadja, ha az a megrendelés megerősítésétől számított 24 órán belül történik. A megrendelés visszavonását - amennyiben azt már meg is erősítették és a gyártási folyamatok megkezdődtek - nem tudjuk elfogadni, és ekkortól már változtatásokat sem tudunk elfogadni. Tekintettel a gyerekeknek szánt termékek ide vonatkozó rendeleteire, ezeken a termékeken nekünk is be kell tartani az irányadó elveket. Ezeken nem áll módunkban változtatni.

8, Reklamáció:

Amennyiben olyan hibát vagy sérülést talál, amelyre Ön szerint a garancia vonatkozik, akkor kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a meghatalmazott viszonteladóval, La Vintage Home-val, ahol vásárolta a terméket. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges. A szállításkor keletkezett sérülésekből adódó garancia kérelmet a kézhezvételtől számított 7 napon belül kell benyújtani. A garanciaszolgáltatás és/vagy csere igényléséhez minden lényeges információt, például fényképes igazolást és a követeléseket alátámasztó dokumentációt csatolni kell. Amennyiben a hiba garancia alá esik, akkor a viszonteladó felveszi a kapcsolatot a bútorgyártó céggel. Felületes hibák és/vagy károk esetén, amelyek nem akadályozzák meg az ügyfelet abban, hogy a terméket rendeltetésszerűen használja, a bútorgyár fenntartja magának a jogot, hogy felhatalmazza a kiskereskedőt vagy a képviselőjét ilyen javítások elvégzésére, a bútorgyár ügyfélszolgálatának előzetes kapcsolatfelvételével.

9, Korlátozások és kizárások:

A fa természetes volta miatt és a kézzel készített technológia, valamint a belső garanciavállalásokban nem kifejezett egyéb belső tulajdonságok miatt a termékek megjelenése darabonként változhat. Ez a jótállás nem terjed ki a színes minták vagy a nyomtatott ábrák, valamint a bútorok ebből fakadó eltéréseire vagy különbségeire. Ez a jótállás nem terjed ki a „jelenlegi állapotban” értékesített használt termékekre. Ez a garancia kiterjed a bútorok eredeti tulajdonosára is, aki közvetlenül a cégünknél vagy a bútorgyártó hivatalos viszonteladóján keresztül vásárol. A termék eredeti tervezésének bármilyen, a vevő, a kiskereskedő vagy a harmadik fél által a gyártó kifejezett hozzájárulása nélkül végrehajtott módosítása érvényteleníti az ebben a dokumentumban meghatározott összes termékgaranciát.

A PE-FA rusztikus fenyőfa bútorokra vonatkozó garancia (termékszavatosság)

Tisztítással, karbantartással kapcsolatos tudnivalók: A bútorfelületek tisztítása  elvégezhető a kereskedelemben kapható karcmentes, MARÓ  hatású anyagot nem tartalmazó   bútortisztító-bútorápoló szerekkel. Tilos  szemcsés súrolóporok, karcoló súroló  eszközök, valamink  vizes ruha  használata. Az üvegfelületek tisztítására a kereskedelemben  kapható  szerek használhatók. A szekrényelemeket  TILOS kitenni  hőmérsékleti és páratartalom ingadozásnak.

Figyelem: Az idő múlásával a napfény hatására elszíneződés léphet fel,de ez természetes dolog a faanyag  érése  miatt.

Hasznos tanács: Nem beépíthető gáztűzhely esetén szem előtt kell tartani,hogy a sugárzó hő kárt tehet a bútorban. Beépíthető sütő esetén  hőterelő lemez alkalmazása kötelező. A szekrényelemek  beállítását,szerelését,elektromos és vizes bekötését szakemberrel  kell végeztetni.

Összeszerelési  útmutató: a szekrénysor beállítását az akasztós, ill, nagy polcos szekrénnyel  kezdjük. A szekrényelemeket szorosan egymás mellé  kell állítani. A padozati egyenetlenséget  kis  fa ékkel  lehet kiküszöbölni. Az ajtóknak tökéletesen  kell futni mind a vízszintes,mind a függőleges irányban. A polcok maximális terhelhetősége:30/kg.

Az  antikolt-viaszolt  bútorok  esetében  a  felületkezelő  anyag  puhaságából  adódó elszíneződés lehetséges   az  ágyneműn  és  a  matracon,    ez  azonben  könnyen  eltávolítható  és  nem  tartozik  a  garanciális  problémák  közé.

A  gyártásból adódó garanciaidő: 1 - 3 év  a  vásárlás  napjától az ár függvénye alapján: 

- 1 év, ha termék eladási ára a 10.000,-Ft-ot eléri, de nem haladja meg a 100.000,-Ft-ot; 

- 2 év, ha termék eladási ára a 100.000,-Ft-ot eléri, de nem haladja meg a 250.000,-Ft-ot;

- 3 év, ha termék eladási ára a 250.000,-Ft-ot meghaladja..

Minőségi  fokozatok:                 Mérsékelt:              Normál:                Nagy:             Különleges: 

Jellemző tulajdonságok:                M.                               N.                    A.                                F.

Szilárdság:                                                                          X.

Stabilitás:                                                                            X.

Tartósság:                                                                           X.

Hőállóság:                                         X.

Víz-vegyszer állóság:                       X.

Klimaállóság:                                                                      X.

Mechanikai  ellenállás:                                                       X.

Bútor  igénybevétele:                                                         X.

Minőségi  osztály:  I.oszt.    Csak  beltéri  használatra.

Fontos tudnivalók a bútorokkal kapcsolatban: 

A nálunk készült bútorokat lucfenyőből készítjük, amit túlnyomó részt. Erdélyből szerezzük be. A táblák összeragasztása után a rusztikus felületet kézzel készítjük nagy odafigyeléssel és precizitással. Ezekből a táblákból vágjuk ki a bútorok különböző alkatrészeit majd szereljük össze. Nagyon fontos hogy minden bútort az üzemben építünk össze és így kerül szállításra nem lapra szerelve. Összeszerelés után kezdődhet a felületkezelés, amit 3-rétegben viszünk fel a felületre és fontos, hogy ez is kézzel történik. A felületkezelés során faviaszt használunk, ez adja ezt a rusztikus felületet. A bútorok belsejét és hátsó részét csak páccal kezeljük, ugyanis a viasz egy ideig még nyomot hagyhat a ruhákon és a falon is, azonban a folt  a  ruhából-falról  langyos  vízzel mosható. 

A felület rusztikusságából eredően előfordulhat szálka, ami megszúrhatja a kezet. A viasszal kezelt bútorok nem valók kültérre, a naptól a viasz felpuhulhat. Ne érje víz, csapadék, ha a víz rajta marad, és ha nem töröljük le a vizet  a viasz megszürkül,foltos lehet. Az asztaloknál használjunk a forró fazék, tea alá alátétet, hogy ne melegedjen át. Tisztítása nedves puha rongy, vagy Prontó. Semmiképp ne tisztítsa oldószeres agresszív tisztító szerekkel. A viasszal kezelt bútorokkal törődni kell, ez a felületkezelő anyag puha felületet ad, amit 2-3 évente ajánlott átkezelni a kopottabb részeknél. A viaszhoz hozzájuthat ott ahol a bútort vásárolta.

BÚTORAINK JELLEMZŐI ÉS ÁPOLÁSA

 

1, Káros anyagmentes bútorok, festékek, lakkok, viaszok és waxok

Annak érdekében, hogy a bútorok esztétikus felületet és védelmet kapjanak, több rétegben lakkozzuk vagy waxoljuk őket. A lakkozás erőssé és ellenállóbbá teszi a bútorokat. Ehhez az eljáráshoz környezetbarát, vizes bázisú lakkokat és waxokat használunk, melyek kiváló minőségűek, és a bútorok felületét strapabíróvá és ellenállóvá teszik a környezeti behatások ellen.

2, Biztonság

A bútoraink teljes mértékben biztonságosak, és nem károsítják vásárlóink egészségét. Csak környezetbarát és oldószermentes, vizes bázisú felületkezelő anyagokat használunk!

3, A fa bútorok ápolásáról

A fa természetes anyag, ezért a belőle készült bútor mindig is egyedi lesz. Az erezet és a csomók a fa természetes velejárói, ezért nincs két tökéletesen egyforma, fából készült bútor. A fa állandóan változik, ezért a belőle készült bútorok színe és szerkezete is módosul az egész élettartamuk alatt. Sok fafajtánál az első időszakokban figyelhető meg jelentős színbeli változás. Minél több napfény éri a bútort, ez a folyamat annál gyorsabban halad előre. Ezt a folyamatot úgy lassíthatja le, hogy óvja bútorát a napfénytől és a páratartalom változásaitól. Használjon teljesen kicsavart anyagot a takarításához. 

A páratartalom változásával a tömör fa is változik. Például: az asztallapok egyenetlenné vagy enyhén hajlottá válhatnak, ez különösen a fenyőre igaz. A tölgyön és a bükkön repedések alakulhatnak ki az erezet között. Ezeknek a repedéseknek nincs hatása az élettartamra. Soha ne fedje le a tömörfa bútort nem légáteresztő anyaggal hosszabb időre! Ha a fa nem lélegzik, meg fog repedezni. Ez különösen a tömör bükkből készült asztallapokra igaz. A fabútorokat nem szabad ingadozó páratartalmú szobákban tartani, mivel a fa alkalmazkodik a körülményekhez és ez tönkre is teheti a bútort. Kerülje a fűtetlen padláson, alagsorban vagy melléképületekben való tárolást! Védje a bútort a radiátorokból vagy más helyről származó hőtől! Beltéri lakásbútorát soha ne használja a kertben vagy a teraszon! A szőnyeg tisztítása előtt jusson eszébe, hogy a fa széklábak nyomot hagynak, ha nedvesség éri őket! 

NE FELEDJE: A napfény minden bútorra hatással van, még a legszíntartóbbak is megfakulhatnak. Ezért minden fa, szövet és bőrbútort óvni kell a közvetlen napfénytől. 

A viasszal kezelt bútorokhoz mindig száraz ruhát használjon a törléshez. Ha víz került rá azonnal törölje szárazra. A foltokat csak száraz felületről távolítsa el. Az alapos tisztításhoz használjon ásványi alkoholt és utána ne felejtse el letörölni szárazra.

A lakkozott felületekhez használjon tiszta, száraz vagy tiszta vízben kiöblített, kicsavart ruhát. Vegye figyelembe, hogy bizonyos fényezett felületű régi és stílbútorok egyáltalán nem bírják a nedvességet.  A legtöbb lakkozó anyag kezelhető szappannal és enyhe tisztító szerekkel. Utána azonnal törölje le szárazra.

Az olajjal kezelt felületekhez használjon tiszta, száraz vagy szappanos/enyhe mosószeres vízbe áztatott, jól kicsavart ruhát, utána azonnal törölje le szárazra. 

Ha bármely tömörfa bútorunk, asztalunk vagy székünk felületét olajkezelten (Natural Oil, Invisible Oil, Oil Grey vagy Weathered Oil) kéri, az azt jelenti, hogy a bútor nyílt pórusú marad, azaz például az olaj, zsír, vörösbor, vaj stb. könnyen beszívódhatnak a pórusokba, és maradandó nyomot hagyhatnak. Kérjük, hogy minden esetben védjék ezektől a szennyeződésektől a bútorokat. Abban az esetben, ha a tömörfa bútor lakkozott vagy festett, akkor a bútor zárt pórusú marad, így a fent említett szennyeződések nem hagynak maradandó nyomot a bútoron.

Mindegy egyes termékhez használati utasítás kerül csatolásra, melyben szerepelnek a termék állagának megóvásához szükséges lépések. A nem megfelelő tárolásból vagy a szükséges állapot megőrzés elhanyagolásából, illetve a nem megfelelő és rendeltetésszerű használatból adódó károkért Cégünk és a gyártó nem vállal felelősséget. 

A bútor nem megfelelő kezeléséből adódó sérüléséért és megrövidült élettartamáért a vásárlót terheli a felelősség. További információért kérjük, forduljon a hozzánk.