Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csere és visszavásárlási garancia. A bútorok ápolása.

CSERE ÉS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA

 

La Vintage Home saját gyártású bútoraira vonatkozó garancia

 

1, Csere és visszavásárlási garancia a La Vintage Home saját gyártású és felújított bútoraira és lakáskiegészítőire

A fa olyan természetes anyag, aminek a hibáit nem lehet előre látni, vagy elkerülni. A fa színe változhat a világostól a narancsos színen át a sötétig. A fa mintázata is változó, lehetnek benne foltok, minták, vagy vonalak. Mivel nincs két egyforma fa, emiatt a tömörfa változhat jellegében, kinézetében, és emiatt a minták és a színek sem lesznek teljesen egyformák a bútoroknál.

Az antik, felújított, és saját gyártású, azaz a La Vintage Home által gyártott vintage bútorokra, illetve a saját gyártású lakáskiegészítőkre 30 napig élhet a csere és visszavásárlási garanciával, ha a terméket eredeti állapotában visszaküldi címünkre. Ebben az esetben viszont a visszaszállítási költségeit nem áll módunkban átvállalni. Amennyiben így döntene, kérjük, hogy e-mailben mindenképp egyeztessen velünk.

Ha feladta a megrendelést, és átutalásra került az összeg is, viszont közben mégis úgy dönt, hogy elállna a vásárlástól, úgy visszautalásra kerül a termék ára, illetve a szállítás díja is, ha az is átutalásra került.

Ha a termék sérült állapotban érkezik meg Önhöz, vagy bármiben mi hibáztunk, jelezze nekünk a megadott elérhetőségeken, hogy azonnal megoldjuk a problémát az Ön igényeinek megfelelően.

Küldjön nekünk egy e-mailt a lavintagehome2020@gmail.com email címre, vagy hívjon a +36/30/245-2213-as telefonszámon, hogy egyeztethessünk a teendőkről. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges.

2, Garancia a megrendelt, fogyasztó igényei szerinti egyedi tervezésű bútorokra - La Vintage Home egyedi gyártás esetében

Minden egyes egyedileg tervezett és gyártott bútorra 3 év, a kiegészítőkre 2 év garanciát vállalunk. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges. Egyedi bútor rendelése esetén cserére, visszavásárlásra és a szerződéstől való elállásra a gyártás megkezdését követően nincs lehetőség!

 

Prémium tömörfa asztalokra, székekre, szekrényekre és egyéb bútorokra vonatkozó garancia (termékszavatosság)

 

Az erdélyi bútorgyártók által gyártott összes prémium tömörfa asztalra, székre, szekrényre és egyéb bútorra 2 év gyártási hibagarancia van, és ezen időtartamon belül javításra vagy cserére kerül sor, ha a terméket nem lehet az eredeti céljának megfelelően vagy biztonságosan használni. A vevő vagy egy harmadik fél által okozott károkra a garancia nem vonatkozik. A garancia a fa-, fém, és szerkezeti elemekre is vonatkozik, és 2 évre szól, attól a naptól, amikor a vásárló a terméket birtokba veszi. Ez a garancia nem terjed ki a bútor felületére, melynek megőrzése és védelme a vevő/ tulajdonos kizárólagos felelőssége.

A viszonteladó ezen felül adhat testreszabott, vagy kiegészítő egyéni garanciát saját költségén és saját felelősségére. A bútorgyártók nem vállalnak felelősséget ezekért a kiegészítő garanciákért, amiket a viszonteladó partner köt. A bútorgyártók nem felelősek a véletlen bekövetkező, vagy nem a rendeltetésszerű használatból eredő károkért és nem vállalnak felelősséget ebben az esetben a cserebútor áráért sem.

Amennyiben olyan hibát vagy sérülést talál, amelyre Ön szerint a garancia vonatkozik, akkor kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a meghatalmazott viszonteladóval, a La Vintage Home-val, ahol vásárolta a terméket. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges.

 

A baba- és gyerekbútorokra vonatkozó garancia (termékszavatosság)

 

Sérült vagy hibás termékekre garanciát a bútorgyártó vállal a szerződési feltételekben meghatározott módon, ami nem átruházható. A „hiba” kifejezés definíciója: Olyan tökéletlenség, ami gátolja a termék használatát.

A kiskereskedő ezen felül adhat testreszabott, vagy kiegészítő egyéni garanciát saját költségén és saját felelősségére. A bútorgyártó nem vállal felelősséget ezekért a kiegészítő garanciákért, amiket a partner köt. A bútorgyártó nem felelős a véletlen bekövetkező, vagy nem a rendeltetésszerű használatból eredő károkért és nem vállal felelősséget ebben az esetben a cserebútor áráért sem.

1, Általános szempontok:

A fa olyan természetes anyag, aminek a hibáit nem lehet előre látni, vagy elkerülni. A bükkfa nagy sűrűségű keményfa, aminek a színe változhat a világostól a narancsos színen át a sötétig. A fa mintázata is változó, lehetnek benne foltok, minták, vagy vonalak. Mivel nincs két egyforma fa, emiatt a tömör fa változhat jellegében, kinézetében, és emiatt a minták és a színek sem lesznek teljesen egyformák a bútoroknál.

2, A gyártó garanciája:

A bútorgyártó a következő garanciákat vállalja a tőle vásárolt termékekre: a garancia jóváhagyását egy a cég által jóváhagyott és minősített bútor szakértőnek kell elvégezni. Ha a cseréhez, vagy cserealkatrészhez szükséges anyagok nem érhetőek el, akkor a bútorgyártó fenntartja a jogot, hogy ezeket pótolja azonos, vagy jobb minőségű anyagokkal illetve termékekkel. A cseretermékek színe minimálisan eltérhet az eredetitől. A garancia időtartamon belül igényelt bármilyen pótalkatrészre vagy javításra vonatkozó garanciaszolgáltatás igénybevételéhez a vásárlónak be kell tartania a jelen garancia követelményeit. A bútorgyártó fenntartja a jogot, hogy igények értékelése után, ésszerű szolgáltatási megoldást vagy termékcserét javasoljon. A javítást csak szakember végezheti, csak jóváhagyott vagy kompatibilis alkatrészekkel, és a bútorgyártó engedélyével. A jótállás alapján javított vagy cserélt elemekre csak az eredeti jótállási idő érvényes. A bútor eredeti tervezésének bármilyen módosítása automatikusan érvényteleníti ezt a garanciát.

3, Gyerekágyak esetében:

A bútorgyártó által gyártott összes gyerekágyra 3 év gyártási hibagarancia van, és ezen időtartamon belül javításra vagy cserére kerül sor, ha a terméket nem lehet az eredeti céljának megfelelően vagy biztonságosan használni. A vevő vagy egy harmadik fél által okozott károkra a garancia nem vonatkozik. A garancia a fa-, fém, és szerkezeti elemekre is vonatkozik, és 3 évre szól, attól a naptól, amikor a vásárló a terméket birtokba veszi.

4, Egyéb bútorok (komód, szekrény, könyvszekrény):

Minden más bútorra, ami nem gyerekágy az eredeti vásárlástól számított 2 év garanciát biztosítunk. A bútorgyártó a hibás vagy sérült alkatrészeket és/vagy darabokat ingyenesen javítja és/vagy cseréli, amennyiben a bútor nem tartja meg az eredeti minőségét, miközben az a gyártási előírásoknak megfelelően van használva. Ez a garancia nem terjed ki a bútor felületére, melynek megőrzése és védelme a vevő/ tulajdonos kizárólagos felelőssége.

5, Hardware bútoralkatrészek:

Az összes bútoralkatrész, amit a bútorgyártó használ, a termék jótállási ideje alatt cserélhető. Ha valamelyik alkatrészünk hibás, vagy használat közben meghibásodik, a bútorgyártó javítja vagy kicseréli a fent említett alkatrészeket hasonló vagy jobb alkatrészekre. A fiókos csúszkákra és az ajtópántokra egyéni garancia vonatkozik a német gyártótól.

6, Harmadik fél hibája:

Ez a garancia nem terjed ki a kiskereskedő, a szállítmányozó vagy bármely más harmadik személy által okozott, a bútorgyártó vállalathoz nem kapcsolódó fél által okozott hibákra. Minden ilyen eset egyéni elbírálás alá esik, amit a „harmadik féllel” kell megvitatni, aki a kár okozásáért felelős, és az okozott kárt neki kell orvosolnia.

7, Visszatérítés & Csere:

A gyerekbútorgyártó vállalat büszke a termékek és azok kivitelezésének magas minőségére. A minőségellenőrzés és a részletekre való odafigyelés alapvető része a munkánknak, nincs készletezési programunk, termékeinket egyedi megrendelésre készítjük. A megrendelés felülvizsgálata nem szükséges, de a bútorgyártó – saját elbírálással – elfogadja, ha az a megrendelés megerősítésétől számított 24 órán belül történik. A megrendelés visszavonását - amennyiben azt már meg is erősítették és a gyártási folyamatok megkezdődtek - nem tudjuk elfogadni, és ekkortól már változtatásokat sem tudunk elfogadni. Tekintettel a gyerekeknek szánt termékek ide vonatkozó rendeleteire, ezeken a termékeken nekünk is be kell tartani az irányadó elveket. Ezeken nem áll módunkban változtatni.

8, Reklamáció:

Amennyiben olyan hibát vagy sérülést talál, amelyre Ön szerint a garancia vonatkozik, akkor kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a meghatalmazott viszonteladóval, La Vintage Home-val, ahol vásárolta a terméket. A garancia érvényesítéséhez az eredeti számla/fizetési bizonylat szükséges. A szállításkor keletkezett sérülésekből adódó garancia kérelmet a kézhezvételtől számított 7 napon belül kell benyújtani. A garanciaszolgáltatás és/vagy csere igényléséhez minden lényeges információt, például fényképes igazolást és a követeléseket alátámasztó dokumentációt csatolni kell. Amennyiben a hiba garancia alá esik, akkor a viszonteladó felveszi a kapcsolatot a bútorgyártó céggel. Felületes hibák és/vagy károk esetén, amelyek nem akadályozzák meg az ügyfelet abban, hogy a terméket rendeltetésszerűen használja, a bútorgyár fenntartja magának a jogot, hogy felhatalmazza a kiskereskedőt vagy a képviselőjét ilyen javítások elvégzésére, a bútorgyár ügyfélszolgálatának előzetes kapcsolatfelvételével.

9, Korlátozások és kizárások:

A fa természetes volta miatt és a kézzel készített technológia, valamint a belső garanciavállalásokban nem kifejezett egyéb belső tulajdonságok miatt a termékek megjelenése darabonként változhat. Ez a jótállás nem terjed ki a színes minták vagy a nyomtatott ábrák, valamint a bútorok ebből fakadó eltéréseire vagy különbségeire. Ez a jótállás nem terjed ki a „jelenlegi állapotban” értékesített használt termékekre. Ez a garancia kiterjed a bútorok eredeti tulajdonosára is, aki közvetlenül a cégünknél vagy a bútorgyártó hivatalos viszonteladóján keresztül vásárol. A termék eredeti tervezésének bármilyen, a vevő, a kiskereskedő vagy a harmadik fél által a gyártó kifejezett hozzájárulása nélkül végrehajtott módosítása érvényteleníti az ebben a dokumentumban meghatározott összes termékgaranciát.

 

BÚTORAINK JELLEMZŐI ÉS ÁPOLÁSA

 

1, Káros anyagmentes bútorok, festékek, lakkok, viaszok és waxok

Annak érdekében, hogy a bútorok esztétikus felületet és védelmet kapjanak, több rétegben lakkozzuk vagy waxoljuk őket. A lakkozás erőssé és ellenállóbbá teszi a bútorokat. Ehhez az eljáráshoz környezetbarát, vizes bázisú lakkokat és waxokat használunk, melyek kiváló minőségűek, és a bútorok felületét strapabíróvá és ellenállóvá teszik a környezeti behatások ellen.

2, Biztonság

A bútoraink teljes mértékben biztonságosak, és nem károsítják vásárlóink egészségét. Csak környezetbarát és oldószermentes, vizes bázisú felületkezelő anyagokat használunk!

3, A fa bútorok ápolásáról

A fa természetes anyag, ezért a belőle készült bútor mindig is egyedi lesz. Az erezet és a csomók a fa természetes velejárói, ezért nincs két tökéletesen egyforma, fából készült bútor. A fa állandóan változik, ezért a belőle készült bútorok színe és szerkezete is módosul az egész élettartamuk alatt. Sok fafajtánál az első időszakokban figyelhető meg jelentős színbeli változás. Minél több napfény éri a bútort, ez a folyamat annál gyorsabban halad előre. Ezt a folyamatot úgy lassíthatja le, hogy óvja bútorát a napfénytől és a páratartalom változásaitól. Használjon teljesen kicsavart anyagot a takarításához. 

A páratartalom változásával a tömör fa is változik. Például: az asztallapok egyenetlenné vagy enyhén hajlottá válhatnak, ez különösen a fenyőre igaz. A tölgyön és a bükkön repedések alakulhatnak ki az erezet között. Ezeknek a repedéseknek nincs hatása az élettartamra. Soha ne fedje le a tömörfa bútort nem légáteresztő anyaggal hosszabb időre! Ha a fa nem lélegzik, meg fog repedezni. Ez különösen a tömör bükkből készült asztallapokra igaz. A fabútorokat nem szabad ingadozó páratartalmú szobákban tartani, mivel a fa alkalmazkodik a körülményekhez és ez tönkre is teheti a bútort. Kerülje a fűtetlen padláson, alagsorban vagy melléképületekben való tárolást! Védje a bútort a radiátorokból vagy más helyről származó hőtől! Beltéri lakásbútorát soha ne használja a kertben vagy a teraszon! A szőnyeg tisztítása előtt jusson eszébe, hogy a fa széklábak nyomot hagynak, ha nedvesség éri őket! 

NE FELEDJE: A napfény minden bútorra hatással van, még a legszíntartóbbak is megfakulhatnak. Ezért minden fa, szövet és bőrbútort óvni kell a közvetlen napfénytől. 

A viasszal kezelt bútorokhoz mindig száraz ruhát használjon a törléshez. Ha víz került rá azonnal törölje szárazra. A foltokat csak száraz felületről távolítsa el. Az alapos tisztításhoz használjon ásványi alkoholt és utána ne felejtse el letörölni szárazra.

A lakkozott felületekhez használjon tiszta, száraz vagy tiszta vízben kiöblített, kicsavart ruhát. Vegye figyelembe, hogy bizonyos fényezett felületű régi és stílbútorok egyáltalán nem bírják a nedvességet.  A legtöbb lakkozó anyag kezelhető szappannal és enyhe tisztító szerekkel. Utána azonnal törölje le szárazra.

Az olajjal kezelt felületekhez használjon tiszta, száraz vagy szappanos/enyhe mosószeres vízbe áztatott, jól kicsavart ruhát, utána azonnal törölje le szárazra.

A bútor nem megfelelő kezeléséből adódó sérüléséért és megrövidült élettartamáért a vásárlót terheli a felelősség. További információért kérjük, forduljon a hozzánk.

Keresés