Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lakberendezési blog

Hatalmas szeretettel köszöntelek a La Vintage Home blogvilágában!

Nézz szét a cikkek között, melyekkel segítek Neked eligazodni a lakberendezés útvesztőiben, a stílusirányzatok között, illetve a vintage és a rusztikus hangulat világában. Megmutatom miért jobb egy bútor fából, és, hogy mit csinál egy asztalos, vagy hogyan születik bútor a fából. A bútor szépségének titka a minőségi, időtálló alapanyag, az asztalos munkában rejlő szaktudás és a szeretet harmóniája. Nálam minden fa életre kel!

2021. 05. 09. 00:00:00 La Vintage Home - Schatz Robertaa
Az erdőből a lakásba – a fák titkai.

Az erdőből a lakásba – a fák titkai.

Ha jobban belegondolunk, fák nélkül nem is tudnánk élni. Amióta ember él a földön, együtt élünk a fákkal, természetesnek vesszük, hogy körül vesznek minket mindenhol. Az erdő és a benne élő fák szervesen összefonódtak a kultúránkkal. Az erdők fái felbecsülhetetlen ajándék az embereknek. Megszámlálhatatlan területe van a fa hasznosításának, mi most segítünk eligazodni, hogy melyik fa mire alkalmas, vagy milyen felhasználási módjai vannak, különös tekintettel a bútorok területén. Kezdjük is mindjárt azzal, hogy mi alapján különböztetjük meg a fákat. Kétségtelenül legfontosabb szempontunk a felhasználhatóság és megmunkálhatóság.... (olvass tovább, klikk a címre)    

2021. 04. 17. 13:00:00 La Vintage Home - Schatz Robertaa
Hogy ne váljon rémálommá a bútorom!

Hogy ne váljon rémálommá a bútorom!

Felnőttként azt hiszem, észrevétlenül ugyan, de még most is mély benyomást képes tenni ránk, ha valami kicsit más, kicsit szebb, mint az átlagos, tömeggyártott bútor. Rögtön megragadja a figyelmünk, ha valamiről látszik, hogy szeretettel, odafigyeléssel, minőségi alapanyagokból készült. Nem mondok újat, amikor azt mondom, hogy lakást otthonná tenni legegyszerűbben a jól megválasztott bútorral lehet.... (olvass tovább, klikk a címre)    

2021. 03. 24. 08:00:00 La Vintage Home - Schatz Robertaa
Húsvéti hagyományok és

Húsvéti hagyományok és "fa"-nomságok...

Ki tojja a húsvéti tojást? Természetesen erre a kérdésre minden gyerek tudja a választ: a húsvéti tojást a húsvéti nyúl tojja. De miért nem a bárány?... (olvass tovább, klikk a címre)    

2021. 03. 15. 12:00:00 La Vintage Home - Schatz Robertaa
Amit mindig is tudni akartál az asztalról!

Amit mindig is tudni akartál az asztalról!

Elsőre nem tűnik túlságosan érdekes bútordarabnak, de ha jobban körbejárjuk, - nemcsak az asztalt, de a témát is – akkor más szemmel fogunk majd nézni a minden otthonban nélkülözhetetlen asztalra... (olvass tovább, klikk a címre)    

2020. 08. 22. 22:00:00 La Vintage Home
Egy tökéletes étkezőszék kiválasztása

Egy tökéletes étkezőszék kiválasztása.

Nem könnyű kiválasztani a tökéletes széket az otthonunkba, hiszen egy szék a legváltozatosabb, a legsokoldalúbb és a legtöbb funkciót betöltő bútordarab. Szükségünk lehet étkezőszékre a konyhába vagy az étkezőbe, egy irodai székre a dolgozószobába, karosszékre vagy karfás székre a nappaliba vagy a hálószobába, de akár egy bárszék is díszítheti az otthonunkat. Hatalmas a választék a bútorpiacon, különböző stílusú, méretű, formájú és anyagú székek eltérő árakkal... (olvass tovább, klikk a címre)    

Keresés