Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Harmóniában a természettel és a tömörfával

2022. 08. 21. 00:00:00

Ha már nyár, akkor nyaraljunk mi is. Utazzunk délre, és keressük meg a természet szépségeit, találjunk nyugalmat olyan helyen, amely harmóniában van a természettel. Én meg is találtam a „Mrizi i Zanave Agroturizëm” néven ezt a csoda helyet, és nem, ez nem Toscana, ez Albánia.

Az épület külső és belső megjelenése ötvözi a hagyományt, a természetet és a modern stílust. Itt minden a természetes anyagokról szól, a fáról, a kőről, az üvegről, a fémről, és mindez hamisítatlan eleganciával vegyül a táj szépségével. Itt a főszerep a tömörfáé, a fenyőé és a tölgyfáé, a bútorok valódi fából készültek.

                  

     

 

Kert

A fa, a kő és a fém elegye színesíti a kert valamennyi zugát, ahova a terméskővel kirakott szűk ösvényeken jutunk el. Nyugalmat és harmóniát árasztanak a fémlábas tömörfa asztalok és a fapadok. És, hogy itt minden a természetes anyagokról szól, azt hűen bizonyítja, hogy az ételeket is fatálakon szolgálják fel a kertben és a teraszon. A tálakon pedig a gazdaságban megtermelt helyi finomságok kényeztetik a vendégek ízlelőbimbóit.

                

   

 

Étterem

A hatalmas méretű tölgyfa étkezőasztalok az étkezőben és a kertben is uralják a teret. Az étterem letisztult stílusú fenyőfa asztalai körül remekül mutatnak a klasszikus fa étkezőszékek, melyek kényelméről a fonott ülőlap vagy a puha tapintású ülőkárpit gondoskodik. Az étterem fénypontja a rusztikus stílusú szélezetlen vastag tölgyfa asztalok a fémlábakkal, mely a lakkozott tölgy asztallapjával szemet gyönyörködtető. Ehhez a tölgyasztalokhoz jól illenek az egyedi kialakítású fémszékek, melyek vendégmarasztaló puha barna bivalybőr ülőlappal rendelkeznek.

A berendezés mellett maga az étterem mindeegyes része is természetes anyagokból került kialakításra, fával burkolt mennyezett és fapadló. Az étterem egyik helyisége természetes kővel kirakott, míg a másik része faborítású fallal rendelkezik. Az ebédlő kiegészítői, a lámpák, az oszlopok tömörfából készültek, és a fal mellett kihelyezett gyönyörű égetett agyagcserepekben és balkonládákban a zöld növények még hangulatosabbá varázsolják az éttermet. A hatalmas ablakok pedig összekötik a belső teret a kinti világgal. Egy ilyen helyen elfogyasztani a reggelit vagy a főételt élvezetes és mindenkit feltölt energiával.

   

 

Boros pince

Az étteremben vagy a kertben elfogyasztott finom ételek után irány a boros pince, ahol a helyi szőlőfajtából készült bort kóstolhatunk.

A borospince kialakítása szemet gyönyörködtető, terméskővel kirakott pincefal mellett sorakoznak a finom nedűvel megtöltött boroshordók. A sejtelmesen megvilágított boltíves kóstolóteremben az egyedi kialakítású fémlábas tömörfa asztal és a körülötte elhelyezett bivalybőrrel kárpitozott kényelmes fém étkezőszékek várják a vendégeket, hogy megismerjék a helyi borokat.   

     

 

Szoba

A szobákhoz vezető folyosó és lépcső fala is fával, illetve kővel borított. A két luxus szoba kialakítása egyedülálló, mely a hatalmas üvegfalnak és a terméskővel kirakott falaknak köszönhető. Ez a különleges megoldás nemcsak páratlan kilátást nyújt a csodálatos vidékre, de egyedi hangulatot kölcsönöz a szobának, melyben minden egyes berendezési tárgy a természetet varázsolja az enteriőrbe, ahol a hagyomány és a modern stílus harmonikusan összefonódik. Tömörfa komód, egyedi kialakítású fa dohányzóasztal és faülőkék, fagerendákból készített nagyméretű ágy, faszekrényke a falon, vaskos fagerendák a mennyezeten és fapadló, még a fürdőszoba berendezése is tömörfa, mindenhol a természetes színek és anyagok, formák uralkodnak egy háborítatlan, idilli békét teremtve a szobában.   

   

                

   

   

 

Ez a békés, harmóniát sugárzó hely egy oázis ebben a felgyorsult, stresszes világban, ahol mindenki megtalálja az örömét, ahol egyesülhetünk a természet háborítatlan szépségével és idilli hangulatával.

Mindannyian tudjuk és már biztos tapasztaltuk is, hogy a természetes anyagok, formák, a tömörfa, a kő, az üveg és a fém, a jól megválasztott színekkel egy békés enteriőrt varázsolhatnak az otthonunkba, ahol jó megpihenni és ahova mindig jó hazamenni.

 

A képek a Mrizi i Zanave Agroturizëm, Albánia facebook oldaláról felhasználva.

#luxusotthon #tömörfabútorok #tölgyfaasztal #fémétkezőszékek #faszékek #faétkezőszékek #vendéglátás #welovewood #woodfurniture #woodhome #nature #natureandhome #oaktable